A www.lorincze-hhalom.hu oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Lőrincze Lajos Általános Iskola

Hegyeshalom

Elérhetőségek

OM azonosító: 030647

Igazgató:
Tel:
96/568020

Iskola:
Tel:
96/220-100

E-mail:
lorincze.iskola@gmail.com

Web:
http://www.lorinczehhalom.hu

Versenyképes Tudásért Alapítvány

A Lőrincze Lajos Általános Iskola Hegyeshalom Alapítványa a VERSENYKÉPES TUDÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

adószám: 19112233-1-08

Kérjük támogassa adója 1 %-ával az iskolánkat!

Elsős beíratás

   

TÁJÉKOZTATÁS LEENDŐ ELSŐS SZÜLŐK SZÁMÁRA!
 
TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!
Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.
 
Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.
 
Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy egyéb elérhetőségen történhet meg.
 
 Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy beíratási szándékukat jelezzék
  - elsősorban online módon: a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén keresztül – ez elérhető az iskola honlapján lévő linkről (www.lorinczehhalom.hu). A postán kiküldött adatlapokat és nyilatkozatokat kitöltve kérjük csatolni vagy az iskola postaládájába bedobni. A szülő elérhetőségét is kérjük. (telefonszám)!
  - másodsorban: Elfogadjuk a beíratási szándék jelzését – legkésőbb 2021. április 12. 16.00 óráig - úgy is, ha a postán kiküldött adatlapokat, nyilatkozatokat egy zárt borítékban, kitöltve, bedobják a postaládába. Ezután mi a gyermeket beírjuk. A szülő elérhetőségét kérjük (telefonszám)! Bármilyen kérdés esetén , keressenek bennünket bizalommal a  96/ 220-100 telefonon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. A diákigazolványhoz szükséges NEK-azonosító beszerzése később is megoldható. Az iskolai nyakkendőket is egy későbbi időpontban lehet megvásárolni.
 
A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.
A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz segítséget kérhet az iskolától gyermeke OM azonosítója tekintetében, valamint iskolánk fenntartójától, a Győri Tankerületi Központtól a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén. 

 

Hegyeshalom, 2021. március 31.
                                                                              Nusserné Bedő Gyöngyi  
                                                                                          igazgató