A www.lorincze-hhalom.hu oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Lőrincze Lajos Általános Iskola

Hegyeshalom

Elérhetőségek

Forás:

OM azonosító: 030647

Igazgató:
Tel:
96/568020

Iskola:
Tel:
96/220-100

E-mail:
lorincze.iskola@gmail.com

Web:
http://www.lorinczehhalom.hu

Versenyképes Tudásért Alapítvány

A Lőrincze Lajos Általános Iskola Hegyeshalom Alapítványa a VERSENYKÉPES TUDÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

adószám: 19112233-1-08

Kérjük támogassa adója 1 %-ával az iskolánkat!

A  hit-és erkölcstan oktatásra az alábbi egyházak jelentkeztek:

Magyar Katolikus Egyház (római katolikus)

Képvisel?je: Butsy Lajos, Hegyeshalom, Szigethy A. tér 1. Tel.: 96/220-051

Magyarországi Református Egyház

Képviselője: Demjén István Tel: 30/4013488

Honlap: https://reformatus.hu/hittan/

Kedves Szülők!

A hitre nevelésnek és az alapműveltségnek is szerves része a Biblia ismerete. Az iskolai hittanórákon hetente egy alkalommal szentírási történetek alapján játékos formában, a Református Pedagógiai Intézet tankönyveit és munkafüzeteit használva történetmesélés, éneklés és közös játék keretében kerülnek elő olyan fontos témák, melyek érintik és érdeklik a gyermekeket. Így egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és bibliai történetekről, valamint a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek. Isten Igéje, Jézus Krisztus és a Szentháromság Isten örökkévaló üzenete áll a középpontban, mely ma is életünk alappillére lehet.

A református hittanórára bármely gyermek beíratható felekezeti hovatartozástól függetlenül, a hittanórára járásnak nem előfeltétele a keresztség sem.

Amennyiben szeretné, hogy gyermeke református hittanórára járjon, kérem töltse ki az iskolában a beiratkozáshoz/átiratkozáshoz kapott nyilatkozatot és legkésőbb tanévenként május 20-ig adja le az iskola titkárságán, vagy mielőbb jelezze igényét az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

Helyben: Demjén István lelkipásztor

Telefonszám: +36 30 401 3488

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

További információ: https://reformatus.hu/hittan/

Facebook: @janossomorjaireformatusegyhazkozseg

                 Áldást, békességet!

                                                                                               Demjén István lelkipásztor s.k.

 1.. Milyen erkölcsi nevelést ad a református hittanoktatás?

Link: https://vimeo.com/62769271

2. Mi történik alsó tagozaton református hittanórán?

Link: https://vimeo.com/62769509

3. Mi történik felső tagozaton református hittanórán?

Link: https://vimeo.com/62769510

 

Magyarországi Evangélikus Egyház

Képviselője: Farkas Ervin,  Mosonmagyaróvár, Magyar u. 35. Tel: 96/217-160

MAZSIHISZ

Elnök: Ligeti László, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 20.

HIT Gyülekezet

Elérhetőségek:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 06302064460
www.hiteserkolcstan.hu

A Hit Gyülekezete általános iskolai hit- és erkölcstan óráinak tanterve nem egyedül az egyház tagjainak gyermekeihez szól, ezért az állami fenntartású iskolákban tanítandó hit- és erkölcstan órák tananyagát úgy alakítottuk ki, hogy bármilyen világnézetű, akár nem hívő szülők gyermekei számára egyaránt igazán hasznos lehessen. Ezért nem felekezeti elkötelezettségű hittant, hanem inkább általános bibliaismeretet kívánunk tanítani, ugyanis a Biblia általános ismerete még mindig jóval alacsonyabb szinten áll hazánkban, mint Nyugat-Európában. Meggyőződésünk szerint a Szentírás történetei, tanításai és költészete önmagukért beszélnek.

A bibliai elbeszélések civilizációnk egyetemes fundamentumaival ismertetik meg a tanulókat, melyeket az egyes korosztályok számára érthető szinten ismertetjük meg, ez által a gyermekek képesek lesznek maguk is kreatív módon, közös munkával, megbeszéléssel levonni a számukra aktuális erkölcsi tanulságokat, következtetéseket. Célunk, hogy a fiatalok a Bibliát megismerjék, megszeressék, és az abban szereplő hősök példaképként szolgáljanak a számukra, történeteikből erkölcsi és életvezetési tanácsokat meríthessenek egész életükben. Ez a szemlélet a mai oktatásból és a média világából is hiányzik.

Óráink döntően kis csoportokban, sokszor néhány fővel történnek, ami lehetővé teszi, hogy az órák a diákok egyéni képességeinek, érdeklődési körének megfelelően folyjanak. Egyházunk bibliaoktatását felekezettől függetlenül minden érdeklődő gyermek számára ajánljuk, nincsen semmilyen hitélettel kapcsolatos elvárás az óráinkon sem azon kívül. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Hit Gyülekezete hitoktatói által tanított hit- és erkölcstan tárgynak nem célja a gyermekek betérítése egyházunkba. Ezért egyházunk hit- és erkölcstan óráit felekezeti hovatartozástól függetlenül ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe.

További információt az oktatásunkról a www.hiteserkolcstan.hu honlapon olvashat, vagy felteheti kérdéseit a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen keresztül.